KVC Oranje rouwt om verlies Martin van der Weide - KVC Oranje

KVC Oranje rouwt om verlies Martin van der Weide

18 december 2021 11:15


Weer is voetbalvereniging KVC Oranje geconfronteerd met het plotselinge en veel te vroege overlijden van een clubman in hart en nieren. Martin van der Weide, meer dan een kwart eeuw actief als speler, jeugdleider, vrijwilliger en elftalleider van het tweede team, is op veel te jonge leeftijd overleden. Martin zou volgende zomer de 60-jarige leeftijd bereiken. Het heeft niet zo mogen zijn.

Martin, d’r Tien, en zijn partner Veronique Suijlen waren al op jonge leeftijd bij de club betrokken. Martin in eerste instantie binnen de lijnen, Veronique vele jaren als vrijwilligster. Toen hun zonen Björn en Lars, nu 32 respectievelijk 24, de voetbalgerechtigde leeftijd bereikten, trad ook Martin toe tot het vrijwilligersgilde. Hij begeleidde hen als leider in hun jeugdjaren. Eén van de successen waar hij apetrots op was, blijft de promotie met de B1 naar de hoofdklasse in het eerste decennium van deze eeuw. Samen met Jan Meerts, die toen trainer was, stond hij aan de basis van het succesverhaal. De enige keer trouwens dat een jeugdteam van KVC Oranje dat niveau wist te bereiken. De jeugd stond voor Martin van der Weide al die tijd op de eerste plaats. Hij vocht voor doorstroming van de eigen jeugd binnen de club, dat had hij als een duidelijk doel voor ogen.Weide_van_der_Martin_overlijden_3.jpg

Behalve in de jeugd was Martin van der Weide al sinds meer dan een decennium actief als leider van het tweede elftal van KVC Oranje. Voorwaar geen benijdenswaardige taak, zeker als je bedenkt dat je veelal je beste spelers moet afstaan en moet functioneren in dienst van de hoofdmacht. Een wedstrijd overslaan was eigenlijk nooit een optie voor hem. Al die tijd had hij in Theo Hundscheidt, ook al zo’n oudgediende bij de club, een trouw supporter en medestander. Ook waren zij nagenoeg wekelijks langs de lijn bij de hoofdmacht te zien.

Tijdens en rondom het festivalgebeuren speelde Martin een dominante, inspirerende en enthousiasmerende rol. Bij de opbouw van de tent, het werven van vrijwilligers, onder wie ook steeds weer Veronique, trok hij aan de touwtjes.

Jarenlang was hij -bestuurlijk en uitvoerend- betrokken bij de organisatie van de jeugdtoernooien bij KVC Oranje, eerst bij het Jongenspensionaat, later op de velden van de Groene Long (nu Gaia Zoo) en uiteindelijk op de eigen accommodatie aan de Voorterstraat. ,,We doen dit voor de jeugd. Het geld dat het oplevert komt dan ook aan de jeugd toe, voor ballen, materialen en goede trainers. Daarmee creëren we zelf kwaliteit voor onze selectie”, was een veel gehoord en met overtuiging uitgesproken credo uit zijn mond.

Bierproeven was een hobby, waaraan hij zich graag laafde, Niet vreemd was het dan ook dat hij het nog vrij recent bij KVC Oranje ‘in eigen huis’ organiseerde en eerder bezoeken aan de Brand Bierbrouwerij in Wijlre.Weide_van_der_Martin_overlijden_2.jpg

Is het overlijden van clubicoon Martin van der Weide voor de vereniging KVC Oranje een groot verlies, voor de nabestaanden geldt dat in de overtreffende trap. KVC Oranje wenst Veronique, Bjorn en Kelsey, hun dochter Merle, Lars en Shannon en alle anderen die hij lief had heel veel sterkte met het verwerken van d’r Tien.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!