KVC Oranje 2021 - KVC Oranje

KVC Oranje 2021

3 januari 2022 16:00


Wij hebben 2021 achter ons gelaten en dit vraagt om een terugblik op het afgelopen jaar.
Voor de vereniging was het een uiterst uitdagend en bijzonder jaar.

Zoals de tijden waarin we leven van iedereen veel wordt gevraagd, was dit voor KVC Oranje niet anders.
Waar we graag willen dat het voornamelijk om voetbal gaat, hebben we gezien dat ook dit kalenderjaar de vereniging voor veel uitdagingen kwam te staan.
Allereerst vraag ik jullie even een minuut, misschien langer, in acht te nemen voor de mensen die ons zijn ontvallen. Helaas werd de vereniging weer geconfronteerd met verdriet en verlies. Te vaak, helaas. 
Maar hierin hebben we ook de kracht van de vereniging gezien, want we stonden klaar voor elkaar.
Uiteraard maakte Corona het er niet makkelijker op. Gelukkig heeft de bal wel regelmatig gerold. Waar het uiteindelijk om gaat. 
Het blijft ook gissen wanneer dit komend jaar weer mag. Met een knipoog roep ik toch de beleidsmakers op het snel weer toe te laten, want fysieke inspanning is goed voor de weerstand. Die kantine komt nog wel...
En daar hebben we dit jaar ook vele mooie momenten gehad. Ook al is deze "plek van ontmoeting" te vaak (noodgedwongen) dicht geweest.
De momenten dat de kantine wel open was hebben we gezien en beleefd hoe belangrijk het is voor mensen samen te zijn om de sociale contacten  te kunnen onderhouden en schouder aan schouder een lied als "Kleine Jongen" te kunnen zingen.
Maar laten we juist vooruit kijken. Want de vereniging zit in een bloei. De cohesie is groter dan ooit.
Het meiden- en damesvoetbal zit in een mooie groei. Het jeugdvoetbal bloeit op. Al jarenlang één van de belangrijkste pijlers van de club. 
Vooral door de tomeloze inzet van vele vrijwilligers: trainers, elftalleiders, coördinatoren, noem maar op.
Verlengd met de hoofdtrainer, Paul, een stukje continuïteit. Spelers op de seniorenelftallen uit de eigen jeugd; meer dan ooit. Hoe trots kunnen we zijn!
Een enorme toename van sponsoren in deze moeilijke tijden. Geweldig dat de (lokale) ondernemers zien dat KVC aan de toekomst werkt. Maar ook geweldig hoe de mannen in de sponsorcommissie al dit werk op pakken.
Achter de schermen hebben ook een Road va Elf, activiteitencie, optochtcie en Festival veel voorbereid. Hopelijk mogen in 2022 deze plannen uitgevoerd worden.
De Stichting Exploitatie Onroerend Goed heeft zich ook positief laten zien. Allereerst is het geweldig dat de Club van 100 weer is gegroeid; dank hiervoor.
Dat maakte het rondbrengen met Kerst van de bierpakketjes van Brouwerij Rolduc nog mooier. 
En fijn dat we "iets" terug konden doen voor deze leden. 
Bedankt aan de mensen achter de bar, die elke week voor ons klaar staan. Maar ook aan de mensen die  op woensdag het onderhoud plegen en ook de mannen die enkele vrijdagen de lijnen van veld 2 trokken.
Het bestuur is ook gegroeid in aantallen. Paul Voncken, alweer een jong iemand, trad toe.
En ook in de laatste maand van het jaar hebben we een aspirant-bestuurslid mogen toevoegen, Rik Salobir. Weer een jonger iemand!
Als we naar 2022 kijken hopen we natuurlijk weer dat de bal snel rolt. Maar doen we er alles aan de continuïteit te waarborgen.
Daarnaast gaan we komend jaar ervoor om met onze trouwe partner, de Gemeente Kerkrade, de plannen te ontvouwen om ons mooie complex te "upgraden". Dit komt helemaal goed!
Vanuit de grond van mijn hart bedank ik mijn medebestuurders, de talloze vrijwilligers (op welk gebied dan ook), sponsoren, diverse andere partners, leveranciers en supporters voor alles wat jullie voor de club dit jaar hebben gedaan. 
In de moeilijke tijden heb ik gezien dat het goed zit met "ons" clubje. We staan er voor elkaar. Duidelijker kan het niet zijn.
Voor nu wens ik jullie allemaal, mede namens de andere bestuursleden, een gelukkig, gezond, sportief en met veel liefde een mooi 2022 toe! 
Om met de woorden van het clublied af te sluiten: "Allemoal noa vuure".
Kevin Starmans
Voorzitter KVC Oranje
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!