Steun KVC Oranje! Lever nu GRATIS je oude frituurvet in. - KVC Oranje

Steun KVC Oranje! Lever nu GRATIS je oude frituurvet in.

28 september 2022 13:30


KVC Oranje is begonnen met het inzamelen van gebruikt frituurvet/olie in samenwerking met Green Oil Recycling.

 
Frituurvet is een waardevolle grondstof voor o.a. biobrandstof. Omdat het een waardevolle grondstof is krijgen wij als vereniging een vergoeding als wij dit inzamelen.

Hoe werkt het?
Inleveren is simpel. Giet het afgekoelde frituurvet terug in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de fles goed en gooi deze vervolgens in de kliko bij ons op het sportpark - achter het kassahuisje – een zwarte container met een groene deksel.

Wat kan ik inleveren?
Frituurvet vloeibaar
Frituurvet vast
Frituurolie
Overige plantaardige oliën

Waarom gebruikt frituurvet inleveren?
Door het inleveren van je gebruikt frituurvet help je de vereniging financieel een handje. Daarnaast draag je bij aan een schoner milieu, aangezien het frituurvet een tweede leven krijgt als biobrandstof.
100 liter frituurvet recyclen staat gelijk aan een CO2 besparing van 235 gereden kilometers! Ook wordt met het inzamelen van gebruikt frituurvet voorkomen dat dit in het riool belandt, wat schadelijk is voor het riool en het milieu.

Wat kun je nog meer doen?
Ga langs de deuren in de omgeving waar je woont of vraag je vrienden/familie of zij nog gebruikt frituurvet hebben liggen en of je dit mag meenemen. Hiermee help je de buurt, je vrienden en familie van hun frituurvet af, waar ze je ongetwijfeld dankbaar voor zullen zijn.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!