Datum

1 maart 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

KVC Oranje maakte in haar thuisduel tegen SCM korte metten met de tegenstander. Aan het eind stond er maar liefst 7-1 op het scorebord, voor de ploeg van trainer Paul van Putten. Dat was de uitslag na een veegpartij, waarin SCM weinig tot niets had in te brengen. Hoe raar het kan het gaan in voetbal bleek maar weer eens. Nog geen half jaar geleden, in Maastricht, waren de rollen omgedraaid. Destijds kon KVC Oranje na een vroege 2-0 achterstand geen echte vuist maken en verloor uiteindelijk verdiend met 3-0.

SCM begon voortvarend aan het seizoen, maar zakte nadien, mede door het vertrek van een aantal spelers, ver weg. De laatste maanden werd er niet meer gewonnen. Toch kwam die ploeg, met Ron Crommen als oefenmeester aan het roer, op voorsprong. Aanvoerder Patrick Effendi mocht op links een vrije trap nemen en doelman Bjorn van der Weide van KVC Oranje had het nakijken: 0-1.

Lang duurde de vreugde over de voorsprong aan SCM-zijde niet. De ene na de andere aanval van KVC Oranje rolde richting de veste van gastenkeeper Davitsio Smeekes. De gelijkmaker kwam op naam van Mel Angerer. Martijn Sangen  leverde een vrije trap af en Angerer was koppend trefzeker: 1-1. Nog geen tien minuten later speelde Niels Lanckohr zich op rechts na inworp van Tom Konings, ter hoogte van de achterlijn, vrij en leverde een puike voorzet af. Teamtopscorer Chris Frauenrath rondde bekwaam af en bracht zijn teller voor dit seizoen op zes.: 2-1. Het duel was op dat moment pas halverwege de eerste helft. Er volgde een periode van relatieve rust binnen de lijnen, zonder veel noemenswaardige momenten, en even later de echte, welverdiende, rustpauze.

Na de hervatting veranderde het spelbeeld niet. Na een kleine tien minuten kende scheidsrechter Robbert de Graaf uit Venray een penalty toe aan KVC Oranje, omdat Chris Frauenrath binnen de zestien werd neergelegd door Kamiel Paulissen. Ritchie Vienerius stuurde doelman Smeeker naar de rechter hoek en schoot de bal beheerst, links beneden, binnen: 3-1.

In feite was de strijd daarmee gestreden. SCM bleek nimmer in staat iets terug te doen en het was wachten op meer treffers van oranje-wit. Die kwamen er ook. Na een uur soleerde Mitchel Flecken, de man met vier longen, op links langs twee tegenstanders en bood Niels Lanckohr de kans de score op te voeren. Lanckohr liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en schoot hoog tegen de touwen raak: 4-1.

Even later stuurde Chris Frauenrath diezelfde Lanckohr de diepte in. Aleen voor Smeekers bleek hij niet zelfzuchtig en legde af op een wederom trefzekere Mel Angerer: 5-1. De 6-1 mag misschien wel beschreven worden als mooiste doelpunt van de dag. Chris Frauenrath nam de bal ter hoogte van de zestienmeterlijn aan en volleerde de bal met zijn rechter middels een prachtige boog over Davisio Smeekes in de linker bovenhoek: 6-1. Het slotakkoord was voor Mel Angerer. Hij liet Smeekes kansloos met een schuiver, die via de binnenkant van de rechter paal tegen de netten ging: 7-1.

Door deze overwinning kan KVC Oranje weer met een schuin oog kijken naar de plekken die straks recht geven op een toetje. SCM zal alle zeilen moeten bijzetten om degradatie af te wenden. De Maastrichtenaren gaan komende zondag op bezoek bij Wijnandia. KVC Oranje speelt opnieuw thuis, nu tegen FC Hoensbroek.