KVC Oranje schiet met scherp

KVC Oranje 1 (zon)

9 - 1

SSA Haanrade/SVA (zon)

Competitie

Groep 2 52.

Datum

6 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Bleijerheide
Voorterstraat 80
6462 SX
Kerkrade
tel. 045-5451264

Bekerduels worden door trainers vaak bestempeld als veredelde oefenpotjes. Het gaat dan met name om confrontaties tussen teams van (beduidend) verschillend niveau. Aan het nut ervan wordt wel eens, of, beter, vaker getwijfeld. Scepsis voert daarbij de boventoon. Dat was niet anders in het geval van de Kerkraadse derby tussen derdeklasser KVC Oranje en het twee levels lager acterende SSA Haanrade/SVA. De uitslag, een niet eens geflatteerde 9-1 in het voordeel van thuisclub KVC Oranje, gaf de sceptici volkomen gelijk.

KVC Oranje nam, zoals te verwachten viel, van meet af aan het initiatief en ging op zoek naar de openingstreffer. De eerste kansen werden nog gemist, maar na ruim tien minuten was het dan raak. Chris Frauenrath glipte op links fraaie langs een opponent en leverde een mooie, strakke voorzet af, die door Ritchie Vienerius bij de eerste paal met zijn rechter werd verlengd en doelman Ian Wanten van de bezoekers kansloos liet: 1-0. Nog geen tien minuten later had Ian Wanten opnieuw twee keer moeten vissen. Eerst stuurde Marvin de Mey, die de vakantie vierende, onderwijl voortdurend appende, Martijn Sangen als aanvoerder verving, zijn collega Joey Niesters de diepte in. Oog in oog met Wanten was Niesters trefzeker. Hij omspeelde de goalie en schoof de bal binnen: 2-0. Vervolgens pegelde Marvin de Mey (foto 3) de bal van zo’n 22 meter met zijn rechter onhoudbaar in de rechter bovenhoek, een doelpunt om in te lijsten: 3-0. Na ruim een half uur was het de beurt aan Chris Frauenrath om zich als doelpuntenmaker te laten noteren. Hij kopte raak na een hoekschop vanaf links van de voet van Joey Niesters: 4-0. Daarbij bleef het in het eerste bedrijf, mede omdat Rodney Klinkenberg een penalty gestopt zag door Ian Wanten en Owen Saosurin aan de andere kant vanaf de rand van de zestien hard over en naast schoot.

Na de hervatting veranderde er nagenoeg niets aan het spelbeeld. KVC Oranje ging verder met de jacht op treffers. De eerste kwam op naam van Niels Lanckohr. Hij glipte op rechts door de gastendefensie en schoot beheerst in de lange hoek: 5-0. Daarna verzuimde Tim Blättler de 6-0 aan te tekenen, toen hij een penalty, terecht toegekend door scheidsrechter Jos Mucher, gestopt zag door invaller-doelman Jaël de Backer. De goalie tikte de bal de bal bekwaam uit de hoek.

In plaats van 6-0 werd het 5-1. Rick Blättler, broer van Tim, leverde een assist af op aanvoerder Ivo Jongen die bekwaam raak schoot. Daarmee hadden de bezoekers hun kruit meteen verschoten, terwijl KVC Oranje de draad weer oppakte. Chris Frauenrath, na een steekpass van Marvin de Mey tikte de 6-1 tegen de netten. Dezelfde Fraunerath tekende ook voor de 7-1 en gaf de assist voor de 8-1 van Niels Lanckohr. Voor het slotakkoord zorgde aanvoerder Marvin de Mey, die vanaf de rand van de zestien met links de linker benedenhoek van het doel van De Backer vond: 9-1.

In de pers viel onlangs te lezen dat Rodney Klinkenberg en Tim Blättler kunnen worden betiteld als doelpuntenfabriek. Gisteren vonden zij geen van beiden het net, hoewel zij daartoe de nodige kansen kregen. Aan hun kwaliteiten hoeft niemand te  twijfelen. ,,Wel hebben zij kennelijk nog wat smeerolie nodig”, zo viel langs de zijlijn te horen. Voor KVC Oranje is het dan goed om te zien dat de andere spitsen, Niels Lanckohr en Chris Frauenrath, in het vorige, vroegtijdig afgebroken, seizoen met 8 respectievelijk 7 treffers hofleveranciers in doelpunten, hun kwaliteiten deze keer gretig ten toon spreidden en nadrukkelijk onderstreepten.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!