KVC Oranje naar knock-outfase

KVC Oranje 1

6 - 1

Vaesrade (zon)

Competitie

Groep 2 52.

Datum

13 september 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Bleijerheide
Voorterstraat 80
6462 SX
Kerkrade
tel. 045-5451264

KVC Oranje heeft zich dankzij een 6-1 overwinning tegen Vaesrade geplaatst voor de knock-outfase van het bekervoetbal in district Zuid II. Op die overwinning, behaald in eigen huis, viel niets af te dingen. Sterker nog, de score had zelfs hoger kunnen uitvallen.

KVC Oranje begon heel sterk aan het duel. De bezoekers uit Vaesrade, in de competitie uitkomend in de vierde klasse, moesten achteruit en zich hoofdzakelijk beperken tot verdedigen. Al snel echter had dat niet het gewenst resultaat, want KVC Oranje kwam op voorsprong. Tim Blättler glipte op links langs een tegenstander. Zijn inzet werd gepareerd door gastenkeeper Erik Urff, maar de bal belandde bij Joey Niesters. Diens voorzet vanaf links werd door Chris Frauenrath overtuigend raak gekopt: 1-0.

Niet veel later stuitte Tim Blättler nogmaals op Erik Urff en schoot Niels Lanckohr via de vingertoppen van diezelfde goalie in het zijnet. Het bleek uitstel van executie. Aanvoerder Martijn Sangen van oranje-wit bereikte ploeggenoot Joey Niesters met een crosspass over de hele. Weer liet Niesters vanaf links een voorzet los. Nu was het de beurt aan Rodney Klinkenberg om af te ronden: 2-0. Een paar minuten later werd een handsbal van Swen Boelijn door scheidsrechter Luc Vekens met een penalty ‘gehonoreerd’. Tim Blättler schoot onberispelijk in de linker benedenhoek: 3-0.

Even kon Vaesrade aan de andere kant voor dreiging zorgen. Eerst tikte doelman Lars van der Weide van KVC Oranje een prachtige inzet van Larry Huiveneers bekwaam met zijn vingertoppen uit de linker bovenhoek en een paar minuten later punterde Swen Boelijn de bal oog in oog met Van der Weide naast het doel van de thuisclub. Nog vóór de hervatting werd het 4-0. Rodney Klinkenberg zorgde voor de assist, Tim Blättler rondde af.

Na de hervatting kwamen de bezoekers beter uit de verf. Het werd 4-1 toen Swen Boelijn zijn maatje Jaimy Dreessen met een dieptepass oog in oog met Lars van der Weide zette en Dreessen de thuisclubdoelman kansloos liet. Verder konden de bezoekers geen barsten meer vinden in de defensie van de thuisclub. Langzaam maar zeker pakte KVC Oranje de draad weer op en uiteindelijk leverde dat nog twee treffers op. Floris van Erve bereikte met een steekpass en via een voet van een verdediger van de bezoekers Rodney Klinkenberg. Die laatste haalde onbedaarlijk hard en zuiver uit: 5-1. Voor het slotakkoord tekende diezelfde Rodney Klinkenberg, nu na prima voorbereidend werk van Niels Lanckohr, die op rechts langs een opponent snelde en een perfecte voorzet afleverde: 6-1.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!