Muziek speelt voor KVC Oranje

KVC Oranje 1

3 - 2

WDZ 1

Competitie

3e klasse A

Datum

11 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Bleijerheide
Voorterstraat 80
6462 SX
Kerkrade
tel. 045-5451264

Dit keer geen muziek uit de kantine, wél uit de kleedkamer van KVC Oranje. Terecht, want de ploeg won toch nog verdiend van WDZ: 3-2.Vooraf een weerzien van oude bekenden. KVC-trainer Paul van Putten zag veel bekende gezichten bij WDZ. Logisch, want hij trainde er immers vier seizoenen. Vriendschappelijke klopjes over en weer. Maar niet in het veld. Daar streden spelers verwoed om de bal en soms ook de ledematen. Maar scheidsrechter Frank Benneker accepteerde dit mannelijke spel. Zo wuifde hij terecht twee keer een strafschop weg. De eerste keer toen Tim Blättler door doelman Bas de Vreede onderuit werd gehaald, de andere keer overkwam dat WDZ-speler Jeroen Hünen, die moord en brand schreeuwde. Beide keren werd de bal volgens de arbiter correct gespeeld.

WDZ kwam op voorsprong toen Hünen de bal scherp voorzette en Jop Bleijlevens als een duveltje voor doelman Lars van der Weide opdook: 0-1. Toen De Vreede aan de andere kant een terugspeelbal opraapte, gaf Benneker een indirecte vrije trap in de zestien. „Ik zou dat moment van terugspelen wel eens op beeld willen zien”, zei WDZ-coach Martin Kremers later. „Maar ja, dat kan bij de amateurs nou eenmaal niet.” Martijn Sangen tikte de bal breed, waarna Blättler uithaalde: 1-1. Na rust zakte WDZ wat in en gokte op de counter. „Dat kwam mede door de individuele kwaliteiten van KVC”, legde Kremers uit. Nam niet weg dat WDZ na een snelle uitval door Bleijlevens op 1-2 kwam. Hij strandde eerst nog op Van der Weide, maar scoorde in de rebound beheerst.

Amper drie minuten later was het weer gelijk door een kopbal van Chris Frauenrath. KVC wilde meer en een voorzet van Bob Roberts bereikte Blättler, die de bal in de verste hoek duwde: 3-2.

 

Tekst Willy Wingen (DL)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!