Terecht gelijkspel op Sportpark Bleijerheide

KVC Oranje 1 (zon)

2 - 2

WDZ 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

17 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

P.A.J. van Heugten

Accommodatie

Sportpark Bleijerheide
Voorterstraat 80
6462SX
KERKRADE
tel. 045-5451264

 
 

De gasten uit Bocholtz beginnen overdonderend aan de partij. Binnen 2 minuten ligt de bal in het net van de thuisploeg. Max van der Linden geeft een messcherpe steekpass op Jop Bleijlevens en deze geeft de keeper geen schijn van kans. Even later het scenario in omgekeerde volgorde. Jop Bleijlevens geeft de bal in de breedte aan de vrijstaande Max van der Linden, maar deze is te gehaast in de afwerking. De bal vliegt langs de doelman, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Nog voor het kwartier komt de derde grote kans, maar ook deze wordt niet verzilverd.

WDZ verliest dan langzaam de greep op het voetbalgebeuren. KVC Oranje krijgt meer kansen en in de 22e minuut komt de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de linker kant zeilt over de hele verdediging en de totaal vrijstaande Scott Vienerius jaagt de bal hoog in de touwen.

Op het halfuur komen de gastheren op voorsprong. De keeper van KVC schiet de bal ver uit, de opspringende bal gaat over de WDZ verdediger heen en Scott Vienerius kan alleen voor Bas de Vreede opduiken. Deze heeft geen verweer tegen de bekeken boogbal.

 

In de tweede helft is helaas voor het publiek weinig spektakel weggelegd. Beide teams doen ontzettend hun best, maar weinig gaat goed. Het spel gaat weliswaar op en neer, maar dan wel buiten beide strafschopgebieden. Kansen worden niet gemist om de doodeenvoudige reden dat ze, op een sporadische kans na, er gewoon niet zijn.

In de 86e minuut geeft Jop Bleijlevens een dieptepass op Koen Brands, die vanaf de rechter flank recht op het doel af gaat. Op de droge schuiver van Koen heeft de keeper geen antwoord en tot opluchting van de talrijk meegereisde supporters sleept WDZ alsnog een puntje uit het vuur. Al met al kunnen beide ploegen tevreden zijn met het ene punt, deze wedstrijd verdiende geen winnaar.

Door Huub Scheppers en foto´s René Flekken/WDZ voor meer foto’s klik op deze link.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!