KVC Oranje in halve finale nacompetitie

KVC Oranje 1 (zon)

5 - 0

SVME 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

6 juni 2022 14:30

Scheidsrechter

H. Krekels

Accommodatie

Sportpark Bleijerheide
Voorterstraat 80
6462SX
KERKRADE
tel. 045-5451264

KVC Oranje won haar thuiswedstrijd tegen SVME, de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, afgetekend, met 5-0. Omdat Weltania, dat op bezoek moest bij kampioen vv Maastricht-West, met 3-0 kopje onder ging, stak KVC Oranje het andere oranje, Weltania, op de ranglijst van 3A voorbij, nam de tweede plek van die club over en werd daarmee de hoogst geklasseerde periodekampioen van 3A. Dat brengt met zich mee dat de ploeg van trainer Paul van Putten in de eerste ronde van de nacompetitie vrij is en pas hoeft aan te treden in ronde twee, op donderdag 16 juni, ergens in de avonduren. Dan speelt men een thuisduel, in sportpark Bleijerheide dus. De tegenstander komt uit de ontmoeting tussen SC Irene uit Tegelen en het Brabantse Handel, dat haar thuishaven in de gemeente Gemert-Bakel heeft. Dat duel wordt komende zondag afgewerkt.

De wedstrijd tussen KVC Oranje en SVME was enkel voor thuisclub KVC Oranje van betekenis. Van belang was met name hoe men zich na afloop kon kwalificeren op de ranglijst. Een periodetitel was al binnen, nu ging het erom of men de best geklasseerde periodekampioen zou worden, of dat men met minder genoegen zou moeten nemen. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Om beste te worden moest van SVME worden gewonnen en mocht Weltania geen punt behalen. Aldus geschiedde.

Voor SVME, van de vertrekkend trainer Kevin Nowacki, stond niets meer op het spel. De toch al gehavende ploeg -diverse spelers ontbraken om uiteenlopende redenen- legde zich al vrij snel bij een verliespartij. Het duurde namelijk amper 20 minuten of KVC Oranje leidde met 2-0. Eerste leverde Joey Niesters vanaf links een voorzet af die door Lloyd Vromen bij de tweede paal met een volley via doelman Seabra da Silva tegen de binnenkant van het rechter zijnet werd gewerkt: 1-0. De tweede treffer kwam op naam van Chris Frauenrath. Hij controleerde de bal na een voorzet van Lloyd Vromen vanaf rechts fraai en joeg hem vervolgens hoog tegen de touwen: 2-0.

SVME kwam aan de andere kant nauwelijks aan echte kansen toe. Eigenlijk bleef het bij een drietal schoten van afstand van Mick Huijnen. Zijn inzetten gingen naast en over.

In de rust werd vernomen dat Weltania in Maastricht tegen een 2-0 achterstand aankeek. Op dat moment was KVC Oranje de mannen uit Weltania op de ranglijst dus virtueel gepasseerd. Het was nu enkel nog zaak de wedstrijd tegen SVME winnend af te sluiten en te wachten op de uitslag in Maastricht. De ploeg van Van Putten en assistent Hein Vienerius deed dat met verve, waarbij wel moeten worden aangetekend, dat SVME oranje-wit geen strobreed meer in de weg legde.

Absolute uitblinker Scott Vienerius tekende met een mooie, lage schuiver van zo’n 18 meter voor de 3-0. Een voorzet van de naar links uitgeweken Chris Frauenrath werd door de ongelukkige Gilbert Frijnns in eigen doel gewerkt: 4-0.  Ritchie Vienerius tenslotte liet, op aangeven van zijn jongere broer Scott, de 5-0 noteren.

Zoals beschreven, KVC Oranje hoeft in de nacompetitie -waarin een plek in de tweede klasse kan worden bemachtigd- pas in de tweede ronde in actie te komen. Wordt dat duel in eigen huis gewonnen, treedt men op zondag 19 juni op neutraal terrein aan tegen een nu nog onbekende tegenstander. Aldus redenerend kan men de wedstrijd op 16 juni in Bleijerheide dus gerust aanmerken als een halve finale. Klinkt in ieder geval goed en een terugkeer in de tweede klasse na exact 10 jaar zou een mooie beloning zijn voor het vele goede werk van de afgelopen jaren.

Nadere info over tijdstip en tegenstander(s) volgt z.s.m. langs deze weg.

Support van alles en iedereen die KVC Oranje een warm hart toedraagt is meer dan welkom!

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!