KVC Oranje blijft in derde klasse - KVC Oranje

KVC Oranje blijft in derde klasse

KVC Oranje 1 (zon)

3 - 1

SV Hulsberg 1 (zon)

Competitie

3e klasse B

Datum

29 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

M. Hoenen

Accommodatie

Sportpark Bleijerheide
Voorterstraat 80
6462SX
KERKRADE
tel. 045-5451264

 

Dankzij een 3-1 overwinning tegen sv Hulsberg heef KVC Oranje zich verzekerd van nog een seizoen derde klasse. Daarmee kreeg een zwaar seizoen, een voetbaljaargang met ups en downs, na een aantal zenuwslopende weken, een gelukkig einde. En als je wint, heb je vrienden. Dat was ook nu weer merkbaar. Het bleef lang druk en gezellig in Bleijerheide, of zelfs meer dan dat. Er was sprake van een jubelstemming. Dat alles ook rondom het vertrek van hoofdtrainer Paul van Putten (FC Kerkade-West), zijn assistent Hein Vienerius (stopt), vertrekkend trainer van KVC Oranje 2 Martin Froels (LHC), diens  assistent Peter Hundscheidt (stopt), de naar elders verkassende spelers Scott Vienerius (Chevremont) en Stan Schroen (FC Kerkrade-West), alsook teammanager Leon Niesters (andere functie).  

Waren het gelijkspel twee weken geleden bij FC Gulpen (2-2) en de 1-2 zege verleden week bij FC Landgraaf zwaar bevochten, deze keer ging het een stuk eenvoudiger. KVC Oranje schoot als een komeet uit de startblokken. Sv Hulsberg, dat zich al gekwalificeerd had voor de nacompetitie om promotie, moest in de achteruit en kreeg al snel een doelpunt te slikken. Bij een handsbal van Dean Willems wees scheidsrechter Max Hoenen uit Schinveld gedecideerd naar de stip. Lloyd Vromen stuurde doelman Cian Steens naar de linker hoek en schoot rechts beneden binnen: 1-0.

sv Hulsberg was nog niet goed van de schrik bekomen, of het stond 2-0. Niet voor het eerst legde de thuisclub een vloeiende aanval op de kunstgrassprieten. Ben Vloeberghs kon er uiteindelijk op links vandoor en leverde een lage voorzet af die door clubtopscorer Chris Frauenrath tegen het net werd gewerkt: 2-0.

Was KVC Oranje het eerste half uur eigenlijk de baas binnen de lijnen, na ruim een half uur veranderde dat. Levi Schormans kopte toen namelijk uit een vrije trap vanaf links de 2-1 binnen. De gasten werden sterker en bij KVC Oranje leken de zenuwen meer en meer een verlammende rol te gaan spelen. Alleen een zege immers kon de ploeg met zekerheid in derde klasse houden en dat was de mannen vóór de wedstrijd door Paul van Putten ingepeperd. Maar die zege leek dus in gevaar te komen.

Na de hervatting vreesden veel KVC-adepten daarom voor een ommekeer. Maar zie, de ploeg herstelde zich, kreeg gaandeweg de nodige kansen en was een paar keer dicht bij de 3-1. Die bleef lang uit en aan de andere kant was het bijna 2-2 geworden, maar doelman Lars van der Weide van KVC Oranje redde uitstekend op een afstandspegel van Tommy Houben van sv Hulsberg. Een soortgelijke redding had Cian Steens van de bezoekers eerder op een pegel van Chris Frauenrath in petto gehad.

Toch zou het 3-1 worden. Chris Frauenrath zette Scott Vienerius op rechts aan het werk. De ‘kleine’ Vienerius zag Ben Vloeberghs in scoringspositie, zette voor en Vloeberghs voegde aan zijn assist bij de 2-0 nu zelf een doelpunt toe. 3-1 dus.

Niet lang na kwart over vier floot de uitstekend leidende scheidsrechter Max Hoenen voor het laatst. De opluchting bij oranje-wit was enorm, de ontlading dienovereenkomstig. Zoals gezegd, er kon onder een prima sfeer afscheid worden genomen van een aantal mensen. De speeches van interim-voorzitter Tim van Haandel en Chris Frauenrath mochten op applaus rekenen. En, niet te vergeten, de op beeld ingesproken lofuitingen van diverse selectieleden waren het bekijken beluisteren volledig waard.

Een zwaar seizoen zit er voor KVC Oranje op. Komende voetbaljaargang zal Gino Curfs de scepter over de hoofdmacht zwaaien. De voorbereiding kan al in gang gezet worden, zij het dat Gino Curfs nog even zijn handen vol zal hebben om Leonidas in de derde klasse te houden. En voor Sv Hulsberg, vorig jaar gepromoveerd naar de derde klasse, geldt: onder trainer Patrick Dohmen een al een aantal jaren uitstekend gepresteerd en wie weet, zit er in de nacompetitie nog meer moois in het vat.

Foto’s Peter Trompetter

Tekst Werner Nijssen

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!