Hoofdmacht KVC Oranje kopje onder tegen Sporting Heerlen - KVC Oranje

Hoofdmacht KVC Oranje kopje onder tegen Sporting Heerlen

KVC Oranje 1 (zon)

1 - 3

Sporting Heerlen/Kracht Nutrition 1 (zon)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Datum

10 september 2023 14:30

Scheidsrechter

T.M.J. Ickenroth

Accommodatie

Sportpark Bleijerheide
Voorterstraat 80
6462SX
KERKRADE
tel. 045-5451264

 

Het bekerduel tegen Sporting Heerlen eindigde voor KVC Oranje op een bloedhete zondagmiddag in een nederlaag. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de door Remo Gielkens getrainde ploeg uit Heerlen. Op die zege viel niets af te dingen.

Vanuit beide ploegen werd vooraf aangegeven dat een aantal spelers om uiteen;opende redenen zoals blessures en vakantie verstek moest laten gaan. Daarvan leek thuisclub KVC Oranje in den beginne het meest last te hebben. De mannen uit Heerlen bleken de gemakkelijker spelende ploeg. KVC Oranje kwam vooralsnog niet echt aan aanvallen toe. Daarbij kan wel worden aangetekend dat Sporting ook niet direct in staat bleek om uitgespeelde kansen te creëren. De verdediging van de thuisclub stond aanvankelijk goed georganiseerd. Uiteindelijk waren het persoonlijke fouten bij standaardmomenten die Sporting Heerlen in het zadel hielpen. Eerst liet Roy Wetzels vanaf   een puike, strakke voorzet af. Die kon door Ali Abdullah Ali Salah -hij stond volkomen ongedekt- tergend langzaam en tegendraads, worden ingekopt. Doelman Bjorn van der Weide kwam er niet meer bij en de bal ging via de binnenkant van de rechter paal, tegen het net: 0-1. Kort voor de rust werd Tyrone Ploum, wederom bij een ‘dood’ spelmoment, door de KVC-defensie uit het oog verloren. Dat moet je niet doen. Een harde schuiver van de rechter van de ‘vogelvrije’ Ploum betekende de 0-2.

Tussen de omschreven treffers door was KVC Oranje dicht bij de 1-1 geweest, ook in dit geval uit een dood spelmoment. Lloyds Vromen nam op rechts een vrije trap, Niels Lanckohr hard zijn haren te kort laten knippen en Mees Ruiters frommelde de bal bij de tweede paal tot zijn eigen en andermans ontzetting naast de veste van gastenkeeper Mik Dohmen.

Na de hervatting veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld. Na een kleine tien minuten scoorde de van FC Kerkrade-West overgekomen Luca Pelt na een counter over de rechter flank, met als aangever Tyrone Ploum, de 0-3. De wedstrijd was daarmee in feite beslist, maar KVC Oranje bleef ondanks de verstikkende hitte vechten voor een beter resultaat. Chris Frauenrath was dicht bij de 1-3 maar zijn inzet van zo’n zes meter afstand werd door ploeggenoot Mees Ruiters ongewild van de lijn gehaald.

De beloning voor de thuisclub, in de vorm van de 1-3, zou niettemin volgen. Niels Lanckohr stak Chris Frauenrath op rechts de diepte in. De topscorer van oranje-wit ging door tot vlak bij de achterlijn, leverde een strakke wegdraaiende voorzet af en de ingevallen routinier Ruud Vanhauten tikte de bal tegen de netten achter de kanlsoze Mik Dohmen : 1-3.

Even later blies de goed leidende arbiter Theo Ickenroth voor de laatste keer op zijn fluitje. Spelers en publiek konden op weg naar verkoeling.

 

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!