Scheidsrechter

Maas, R.L.W.

Accommodatie

Onbekend

De topper tussen SV Brunssum en KVC Oranje eindigde na een attractief en spectaculair schouwspel in 3-3, een uitslag waarmee na afloop, toen de emoties bezonken waren, eenieder vrede kon hebben.

Eerder dit seizoen werd het in Kerkrade 7-4 voor KVC Oranje. De ruim 100 aanwezige toeschouwers mochten zich dus nu in Brunssum verheugen op een boeiende doelpuntrijke pot voetbal. Die kregen zij ook voorgeschoteld. De thuisclub, getraind door Dennis Visser, was het eerst doeltreffend. Een afstandspegel van Danny Jeurissen vloog in de rechter hoek naast doelman Lars van der Weide van KVC Oranje tegen het net: 1-0. Er waren op dat moment pas zes minuten gespeeld. Even later kon Lars van der Weide wel redding brengen, wederom op een inzet van de in kansrijke positie gekomen Jeurissen.

Daarna greep KVC Oranje het initiatief in de wedstrijd. Dennis Visser: ,,KVC Oranje was in de eerste helft na de 1-0 een half uur lang heer en meester.” Het leverde de bezoekers ook twee doelpunten op. Na een voorzet van Scott Vienerius vanaf rechts wilde Jordy Peters van SV Brunssum uitverdedigen, maar liet de bal van zijn borst springen. Met Mitchel Flecken in de buurt moet je dat niet doen. De kale KVC-spits joeg de bal, onhoudbaar voor keeper Jan-Niklaas Blois, tegen de touwen: 1-1. Zo’n tien minuten later was het opnieuw raak. Joey Niesters, aangespeeld door Mitchel Flecken, stuurde een tweetal tegenstanders het bos in en schoof de bal in de rechter benedenhoek: 1-2.

Trainer Dennis Visser vertelde na afloop zijn mannen in de rust met een hartig woordje te hebben toegesproken. Bovendien liet hij zijn ploeg na de hervatting met twee spitsen spelen. Dat had succes, zij het dat de 2-2 met wat hulp van KVC Oranje tot stand kwam en dat kort daarvoor kansen op de 1-3 voor KVC Oranje onbenut waren gebleven. Onnodig balverlies op het middenveld leidde ertoe dat Danny Jeurissen alleen richting Lars van der Weide kon. De doelman maakte een overtreding, scheidsrechter Roel Maas uit Herkenbosch wees naar de stip. Bij SV Brunssum wilde met de actie van de goalie ook met rood bestraft zien. De scheids zag dat anders, hij liet het bij een pingel. Maikel Kruishaar maakte vanaf de stip geen fout: 2-2. Een minuut later was het al 3-2. Nu lobde de volledig vrijstaande Danny Jeurissen doeltreffend over de kansloze Lars van der Weide.

In het vervolg moest KVC Oranje op de zoek naar de gelijkmaker. Dat deed de ploeg van Rene Küpper ook. Eerst had men nog pech, toen een inzet van Falco Didderen op de lat uiteen spatte. Aan de andere kant liet de thuisclub na de wedstrijd met de 4-2 in het slot te gooien. Kansen daartoe waren er, maar bleven onbenut. Eén treffer kwam er nog, opnieuw uit een strafschop, nu voor KVC Oranje. Bij een voorzet van Cyril Kil vanaf rechts werd Joey Niesters bij de tweede paal neergelegd. Ritchie Vienerius toonde zich koelbloedig: 3-3.

De zeer goed ingevallen Niels Lanckohr was namens KVC Oranje na een tweetal prachtige solo’s kort bij een doelpunt, maar had geen geluk in de afwerking. Aan de andere kant werd Danny Jeurissen, misschien wel de beste acteur op het veld, nog gevaarlijk. Tot drie keer toe mocht hij aanleggen voor een vrije trap op de rand van de zestien. Nu ontbrak het echter aan scherpte, waardoor het bij 3-3 bleef.