Scheidsrechter

Duysens, E.E.G.M.

Accommodatie

Onbekend

KVC Oranje doet volgend jaar een stapje terug op de trede van de voetballadder. Na de 3-1 thuisnederlaag tegen NEC’92 is degradatie naar de vijfde klasse een feit.

Om nog hoop te kunnen koesteren op klassenbehoud moest er thuis gewonnen worden van NEC’92. In eerste instantie was de ploeg van René Kupper goed op weg. Nog binnen de eerste vijf minuten stond oranje met 1-0 aan de leiding. Brian Bovens leverde vanaf links een vrije trap af en Jeffrey Rijnders kopte fraai binnen, doelman Raymond Kok van de bezoekers kansloos latend.

In de daaropvolgende minuten leken de bezoekers onder de voet te worden gelopen. Aanval na aanval rolde richting het doel van Raymond Kok en de 2-0 hing in de lucht. Er kwamen ook mooie kansen, maar die werden niet benut. En dan word je in het voetbal gestraft. Bij de eerste de beste fatsoenlijke aanval van NEC’92 was het raak aan de andere kant. Roy Cörvers rondde beheerst af: 1-1. Bij die stand bleef het tot de thee.

In de rust werden de tussenstanden op de andere velden bekend. Daarbij werd duidelijk dat Schinveld en Amstenrade, eveneens degradatiekandidaten, op achterstand stonden. Dat was gunstig voor KVC Oranje, tenminste als er gewonnen zou worden van NEC’92.

De opdracht voor het tweede bedrijf was dus duidelijk, maar het lukte niet. NEC’92 stond achterin nu goed en KVC Oranje wist zich nog amper nog kansen te creëren. Toen Mohammed Chmourk ook nog één van de Heerlense aanvallen in de 1-2 omzette, was de strijd gestreden. De 1-3 van diezelfde speler was alleen nog van belang voor de statistieken. Op de zege van de bezoekers viel uiteindelijk niets af te dingen.

Voor KVC Oranje waren de druiven natuurlijk zuur. Degraderen wil immers niemand. De vlag moet even halfstok. Maar een gezegde luidt: ,,Na regen komt zonnenschijn.” Letterlijk is dat uiteraard een gezegde waar niets tegen valt in te brengen. Nu is het zaak om ook in figuurlijke zin de zon weer te doen schijnen. Er is dus op het sportieve vlak werk aan de winkel opdat met nieuw elan aan het nieuwe seizoen kan worden begonnen.

Tekst: Werner Nijssen