Ramon Vandermullen nieuwe trainer KVC Oranje 2 - KVC Oranje

Ramon Vandermullen nieuwe trainer KVC Oranje 2

23 maart 2023 19:30KVC Oranje heeft voor komend seizoen een nieuwe trainer aangetrokken voor het tweede elftal. De opvolger van vertrekkend oefenmeester Martin Froels is dus bekend. De nieuwe man voor oranje-wit heet Ramon Vandermullen (52), momenteel met echtgenote Barbara Jager woonachtig in bergdorp Vijlen.

Ramon Vandermullen vertelt ons desgevraagd dat hij geboren en getogen is in Kerkrade. Om wat preciezer te zijn, in Haanrade. Hij vervolgt met: ,,In Haanrade ben ik op 4-jarige leeftijd begonnen met voetbal. Ik heb bij de club de hele jeugd doorlopen en vervolgens heb ik er bij de senioren gespeeld. Mijn debuut bij de grote jongens maakte ik op 16-jarige leeftijd. We hadden op dat moment ook een prima A-jeugd. Namen van ploeggenoten uit die periode die me nu te binnen schieten zijn Ruud Vanhauten, Ramon Duijsens, Wiel Doveren, Brian en Fred Prickartz, huidig Chevremont-voorzitter Ben Paulissen en Jos Janssen. Ik kon in die periode ook naar Waubach, een club die destijds een paar klassen hoger speelde. Ik ben echter een clubmens en bleef bij Haanrade. In eerste instantie dan toch. Ik moet toegeven, wat later heb ik toch een uitstapje gemaakt, naar Heilust, waar ik voor het eerste en tweede elftal uitkwam. Ook speelde ik nog een jaartje in een vriendenteam bij Kolonia in Schaesberg. Zo rond m’n 36-ste -ik was inmiddels weer terug in Haanrade en Martin Froels was er hoofdtrainer- ging het langzaam bergaf. Oude botten gaan langzaam last geven, je kent dat wel. Tijd om een punt achter mijn actieve voetballoopbaan op niveau te zetten.”

Als we vragen wanneer het trainersvirus grip op Ramon Vandermullen heeft gekregen, blijkt dat al op heel jonge leeftijd te zijn gebeurd. Hij laat ons weten dat hij al vanaf zijn 16e de F- en E-jeugd bij Haanrade heeft getraind. Dat was het begin, er zou een hele rits aan clubs en teams volgen, bij de jeugd én de senioren, als hoofdtrainer en als assistent. Een greep: RKVVM, Nyswiller, RKTSV, RKHBS, Geulsche Boys, FC Bemelen, Zwart Wit/Simpelveld en op dit moment RKIVV uit het pittoreske Ingber. Dan vragen we naar hoogte- en dieptepunten uit de trainersloopbaan. Ramon zegt: ,,Bij RKVVM, die club gaf me als eerste een kans bij de hoofdmacht, zijn we van de vijfde naar de vierde klasse gepromoveerd. Was een mooie ervaring. Het jaar nadien hebben we ons gehandhaafd, maar de club gaf aan iets anders te willen. Bij Nyswiller had ik minder succes. Daar ging het in omgekeerde richting. Helaas zijn we naar de vijfde klasse gedegradeerd.  FC Bemelen was ook een heel gezellige club. En over RKIVV kan ik helemaal niets verkeerds bedenken.”

Nu komt dus KVC Oranje op het pad van Ramon Vandermullen, die fervent supporter is van PSV en Max Verstappen. We vragen waarom de keuze op oranje-wit is gevallen. De reactie: ,,Ik heb in het heuvelland getraind en in de regio Parkstad. Het trainen van een hoofdmacht -ik heb oefenmeester III- hoeft voor mij niet meer zo nodig. Mag wel iets minder stresserend zijn. Ik was op gesprek bij Chevremont, maar zij kozen voor iemand anders. Rick Engelenburg vertelde me dat ook Bekkerveld. LHC en KVC Oranje op zoek waren. Toen de kans zich vervolgens daadwerkelijk voordeed, was de keuze gauw gemaakt. Ook vanuit mijn verleden als voetballer bij Haanrade en de derby’s die we toen tegen KVC Oranje speelden weet ik dat ik Bleijerheide in een warm bad terecht kom. Bovendien ken ik er al wat jongens, dat trekt natuurlijk ook altijd wel. Ik verheug met op deze nieuwe uitdaging.”

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!