Voorterstraat 80
6462SX
KERKRADE
tel. 045-5451264

Het duel tussen KVC Oranje en Weltania eindigde in een 1-1 gelijkspel. Met die uitslag kon na afloop iedereen goed leven, na een wedstrijd die in de eerste helft voor de pakweg 75 toeschouwers niet veel ‘soeps’ te zien gaf, maar na de hervatting wel het nodige vuurwerk opleverde, met -als slagroom op de taart- een tweetal uiterst in het oog springende doelpunten.

Het is al gezegd, de eerste helft leverde niet veel fraais op. Dat had wellicht heel anders kunnen zijn als Chris Frauenrath na twee minuten, toen hij oog in oog met gastenkeeper Jannik Quadvlieg verscheen, had gescoord. De KVC-er schoot evenwel naast de veste van Quadvlieg. Rond het half uur nam Ritch Vienerius namens KVC Oranje op rechts een hoekschop. Hij dirigeerde de bal richting de eerste paal. Het speeltuig ging vervolgens via een voet van een gastenverdediger tegen de lat boven Jannik Quadvlieg. Aan de andere kant schoot Remco Beuken een vrije trap over en naast de linker kruising van thuisclubgoalie Lars van der Weide. Diezelfde keeper moest ook nog redding brengen op een pegel van Job Grooten. Dat deed hij bekwaam. Daarmee zijn de kansen en mogelijkheden in de eerste 45 minuten wel opgesomd.

Na de hervatting veranderde er in eerste instantie niet veel. Echter, na een uur ging het anders. Frank Teerling liet over rechts opponent Mitchel Flecken zien hielen zijn -iets wat de kalende KVC-er hoogst zelden overkomt- en legde vanaf de achterlijn terug op Sander Theunissen. Die laatste speler bereikte bij de linker paal de geheel vrijstaande Max Conemans, voor wie het vervolgens een koud kunstje was om binnen te tikken: 0-1. Volgens sommigen stond Conemans buitenspel, volgens anderen zeker niet. Ook niet in de ogen van scheidsrechter Giel Linke uit Maastricht en dat telt.

Het komt wel vaker voor dat een ploeg niet lang van een voorsprong mag genieten, omdat men snel een tegentreffer moet incasseren. Waarschijnlijk is tijdens KVC Oranje-Weltania een wereldrecord in het voetbal gebroken. Als we discussietijd rondom de 0-1 niet meetellen, dan liggen er tussen de 0-1 en 1-1 maximaal 3 seconden. Als je een tegentreffer binnen krijgt, mag je het spel op de middenstip hervatten, zo weet elke voetballiefhebber. Aanvoerder Martijn Sangen ook en hij nam deze taak namens de thuisclub op zich. Sangen zag Yannik Quadvlieg een meter of zes vóór zijn doel taan en haalde met rechts uit, zonder dat iemand anders aan de bal was geweest. De bal ging in een -voor zover dat mogelijk is- strakke boog, via de vingertoppen van Jannik Quadvlieg en de binnenkant van de linkerpaal, tegen het net: 1-1. Een doelpunt om in te lijsten voor thuisclubspelers -de euforie binnen de lijnen én op de bank kende geen grenzen- en aanhang. Een treffer ook die Jannik Quadvlieg wellicht een mindere nachtrust zal hebben bezorgd. Troost voor de doelman kan zijn dat hem dat waarschijnlijk nooit meer overkomt, ook niet als hij ietwat ver voor zijn veste staat. Wat martijn Sangen nu lukte zal nog maar zelden, door wie dan ook, worden herhaald.

De wedstrijd werd na de twee doelpunten een stuk attractiever. KVC Oranje drong nu meer aan en werd ook dreigend. Na een hoekschop vanaf rechts van Sybe Nijdam leek invaller Ben Vloeberghs de 2-1 binnen te koppen, maar Jannik Quadvlieg ranselde de bal met een reflex uit zijn doel. Ook op punter van Vloebergs wist de keeper redding te brengen door zich breed te maken. Aan de andere kant mocht routinier Tim Maassen aanleggen voor een vrije trap, op de linker punt van het strafschopgebied van de thuisclub. Maassen krulde de bal over de door KVC Oranje geformeerde muur, maar ook over en naast het doel van Lars van der Weide.

Uiteindelijk bleef het dus bij 1-1, een uitslag die de verhoudingen niet verkeerd weergaf.