Voorterstraat 80
6462SX
KERKRADE
tel. 045-5451264

De ontmoeting tussen KVC Oranje en FC Gulpen eindigde -net als vorig seizoen twee keer- in een gelijkspel. Eind 2022 werd het in Kerkrade 0-0, in de lente van 2023 eindigde een attractieve ontmoeting in Gulpen in 2-2, nu werd het 1-1. Een uitslag waar iedereen mee kon, en moest, leven.

De eerste kans voor FC Gulpen. Een voorzet van Inze Straat vanaf rechts werd in  de allereerste minuut door de geheel vrijstaande Julian Stassen over de veste van thuisclubgoalie Lars van der Weide gejaagd. Na pakweg tien minuten was het aan de andere kant wél raak. Doorzettingsvermogen van Job Moling leidde ertoe dat Joey Niesters op links een voorzet kon afleveren. Die was perfect en werd bij de tweede paal door Chris Frauenrath via gastenkeeper Bram Bours tegen het net gekopt: 1-0.

Na de openingstreffer trok FC Gulpen het initiatief naar zich toe. De ploeg van trainer Jeremy van Wissen ging op zoek naar de gelijkmaker.  Robin Horbach verscheen oog in oog met Lars van der Weide, maar de KVC-doelman redde bekwaam. Datzelfde deed Van der Weide bij een pegel van Inze Straat. Een kopbal van Lars Spillmaan ging over. Uiteindelijk moest Lars van der Weide dan toch vissen. Robin Horbach stoomde op rechts door, gaf voor, Levy Jongen was iedereen van oranje-wit te snel af en kon de 1-1 tegen het net lopen.

Ook KVC Oranje had in de eerste helft nog kansen en mogelijkheden. Zo kon Joey Niesters na een uittrap van Lars van der Weide net niet goed genoeg bij de bal om het speeltuig de juiste richting mee te geven. Hij passeerde wel doelman Bram Bours, maar de bal hobbelde voorbij de rechter paal naast.

Na de hervatting kreeg KVC Oranje duidelijk meer grip op het gebeuren. Had FC Gulpen in de eerste helft meer initiatief, nu was dat eerder andersom. Al na drie minuten had het zomaar 2-1 kunnen zijn. Echter, een schot met rechts van Job Moling vloog over de rechter bovenhoek van de tevergeefs duikende gastendoelman Bram Bours. Na een hoekschop van diezelfde Job Moling vanaf links kopte Chris Frauenrath uit een moeilijke hoek naast.

Beide ploegen waren gebaat bij een driepunter. Zichtbaar was dan ook dat de teams van Jeremy vn Wissen en KVC-trainer Gino Curfs meer wilden dan een gelijkspel. Dat levert immers maar één puntje op en daar schiet je niet echt veel mee op. Er kwamen nog dreigende momenten voor de beide doelen, maar grote kansen én doelpunten bleven achterwege. Zodoende bleef het dus bij 1-1. Zoals gezegd, een uitslag waar weinig op aan te merken viel.

Geheel tevreden was men na afloop noch bij FC Gulpen, noch bij KVC Oranje. De ploeg uit Gulpen kijkt stiekem omhoog, de mannen uit Bleijerheide willen onderin weg. Met een gelijkspel schiet je dan niet zo heel veel op, dat is waar. Maar reden tot doemdenken is er absoluut niet. Het vertoonde binnen de lijnen biedt alle mogelijke houvast om vertrouwen in een mooie voetbaltoekomst in 2024 te hebben.

De wedstrijd was, een klein minpuntje daargelaten, uitermate sportief verlopen. Ook na afloop, tijdens een gezellige derde helft, met bijdragen van DJ Kevin S. en Ronnyron, lieten beide teams zich van hun beste kant zien.