Scheidsrechter

Krekels, H.

Accommodatie

Onbekend

Voetbal staat bol van de verrassingen. Dat is maar weer eens gebleken. KVC Oranje moest zaterdagavond op bezoek bij stadsgenoot RKTSV. Wat weinigen hadden verwacht, gebeurde toch. De ploeg van Rene Kupper ging in Terwinselen winnen, met 5-3.

Je hebt 5 duels achter de rug, en bent even zo vaak als verliezer van het veld gemoeten. Je moet dan ook nog op bezoek bij een ploeg die al 12 keer het net heeft gevonden, eveneens in 5 duels. Of dat nog niet genoeg is, de laatste uitoverwinning dateert van anderhalf jaar geleden. Velen met een oranje-wit hart hadden er dan ook een hard hoofd in.

Maar zie, het pakte allemaal anders uit. Vanaf de eerste minuut stond er een KVC-brigade die met hart en ziel streed voor een goed resultaat. De ploeg van Rene Kupper had het meeste balbezit en speelde wat gemakkelijker dan de thuisclub. Kort voor het half uur werd het eerste resultaat van het lichte overwicht zichtbaar. Een lange bal werd door Jeffrey Rijnders met het hoofd verlengd, waardoor Ritchie Vienerius vrij voor RKTSV-keeper Devlin Gillessen kon verschijnen. De KVC-er schoot de bal met zijn linker via de binnenkant van de rechter paal binnen: 0-1.

KVC Oranje stond daarmee voor het eerst dit seizoen op voorsprong. Een heerlijk gevoel. Een gevoel echter ook dat nog geen minuut stand hield. Vanaf de aftrap werd Pedro Vermeulen in de gelegenheid gesteld een assist af te leveren. Dat deed hij perfect, waarna Dennis te Boekhorst de 1-1 liet noteren.

Enkele minuten later was het bijna weer raak voor de bezoekers, maar doelman Gillessen ranselde de bal na een vrije trap van Jordy Schmitz uit zijn rechter bovenhoek. Het mocht niet baten voor RKTSV, want nog geen tien minuten na die redding het werd alsnog 1-2. Nu leverde Falco Didderen op rechts een prima voorzet af die door Ritch Vienerius bij de tweede paal binnen werd gevolleerd: 1-2. Dat was tevens de ruststand.

RKTSV was gewaarschuwd door de laagvlieger uit Bleijerheide en leek dat ook te beseffen. Twee minuten na de hervatting was het al weer gelijk. Uit een vrije trap van Danny Mommertz kopte Jamie Scheeren van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2.

Deze avond was het andere oranje niet te vermurwen. Ook de tegenslag van een tweede gelijkmaker werd door de jeugdige brigade overwonnen. Na een overtreding op Joey Niesters kromde Jordy Schmitz de bal met zijn rechter om de blauw-witte muur van de thuisclub in de rechter benedenhoek: 2-3.Enkele minuten daarna was diezelfde speler opnieuw succesvol. Nu tilde hij de score met een pingel, door scheidsrechter Henk Krekels gegeven na een overtreding op Ritchie Vienerius, naar 2-4.

Toen invaller Pepijn van Erve na een scrimmage, volgend op een mooie voorzet van Joey Niesters, de bal wederom namens KVC Oranje tegen de netten frommelde (2-5), was het pleit beslecht. Dat Jamie Scheeren nog de 3-5 liet aantekenen, eveneens uit een strafschop, kon daar niet aan afdoen. KVC Oranje had de eerste punten binnen. RKTSV, dat wellicht wat lichtvaardig aan het duel was begonnen, kwam bedrogen uit. Die ploeg echter beschikt over voldoende potentieel om zich van deze tegenslag te herstellen.

Waar het Nederlands elftal in Astana kwalificatie voor het EK, ondanks een overwinning, verder uit het zicht zag geraken, lijkt KVC Oranje een stap naar herstel te hebben gezet. Komende zondag speelt KVC Oranje thuis tegen Amstenrade. Dat duel begint (uiteraard) om 14.30 uur.