Datum

3 september 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

KVC Oranje is het bekertoernooi uitstekend begonnen. Tegen FC Kerkrade-West, dat in de competitie één klasse hoger acteert, werd verdiend met 2-1 gewonnen. Verdiend, zoals gezegd, daar waren na afloop alle partijen het over eens.

Bij beide teams hebben in de zomer enkele mutaties plaatsgevonden. Het is dan altijd afwachten hoe een en ander uitpakt. In de beginfase waren de bezoekers, waar overigens nog een aantal spelers verhinderd was, de sterkere. KVC Oranje kwam niet echt in haar spel. Dat het na zo’n tien minuten 0-1 werd, kwam niet echt als een verrassing. Uit een hoekschop vanaf links, getrapt door Dennis van Dalen, kopte Erik Hovens van dichtbij raak. Dennis van Dalen was daarna nog twee keer dicht bij de 0-2, beide keren koppend, na voorzetten van Jamie Scheeren vanaf rechts en Daniël Freudenberg vanaf de andere kant.

Halverwege het eerste bedrijf kwam KVC Oranje, dat kwalitatief sterker lijkt geworden, beter in de wedstrijd. In de laatste minuten voor de rust was de ploeg van trainer Paul van Putten twee keer dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Jordi Schmitz, van zo’n 22 meter, eindigde op de rechter paal en na een voorzet van Mitchel Flecken leek Niels Lanckohr de gelijkmaker binnen te tikken, maar ging de bal net naast.

Na de hervatting kwamen de bezoekers, dit seizoen getraind door Patrick Dohmen, meer en meer onder druk te staan. KVC Oranje dwong gaandeweg een behoorlijk aantal kansen af. Lang echter bleef de 1-1 uit, mede door prima keeperswerk van Robin Kalnenek van FC Kerkrade-West. KVC Oranje had ook pech toen Martijn Sangen de bal na een fraaie kopbal tegen de linker paal zag belanden en Ritchie Vienerius net naast schoot op aangeven van kilometervreter Niels Lanckohr.

Diezelfde Niels Lanckohr, pas 17 lentes jong, ontpopte zich vervolgens alsnog tot de koning van de assist, in ieder geval in deze wedstrijd. Eerst worstelde hij zich op links langs een tweetal tegenstaders en bood invaller Christian Frauenrath een niet te missen kans: 1-1. Vervolgens ging het over de andere flank. Vanaf de rechter achterlijn legde Lanckohr af op, wederom, Christian Frauenrath. Diens inzet werd in eerste instantie nog door Kai Sterk van de lijn gehaald, maar in de rebound had hij alsnog succes: 2-1.

In de laatste minuten probeerden de bezoekers de bakens nog te verzetten, maar echt gevaar leverde dat niet meer op, waardoor KVC Oranje verdiend aan het langste eind trok.