Datum

3 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het 2-2 gelijke spel zet zowel RKHBS als KVC Oranje op een nog grotere afstand van de koploper. Bij een overwinning zou Martijn Sangen het predikaat -man van de wedstrijd- verdiend hebben.

Het was kantje boord of de wedstrijd van RKHBS tegen KVC Oranje zou geen doorgang hebben gevonden. Rond middagtijd was het speelveld namelijk nog bedekt met een laagje sneeuw, dat door de zwarte kunststofkorrels zichtbaar werden op het kunstgrasveld van de thuisclub. Een veld overigens dat na veertien jaar dienst broodnodig toe is aan vervanging. De sprieten kunstgras maken een lusteloze indruk en dat komt niet door de winterse omstandigheden. Bij Bas de Langen zorgde het betreden van de mat voor een speciaal gevoel. Na 25 jaar bij RKHBS gevoetbald te hebben, maakte hij dit seizoen de overstap naar KVC Oranje. Hiermee volgde hij Martijn Sangen, die Schaesberg verliet om terug te keren op het oude nest. De verbindende factor in deze is de zus van Sangen, met wie De Lngen getrouwd is. Beide spelers zijn een aanwinst voor de oranjehemden. De één als slot op de deur in de verdediging (De Langen) en de ander als drijvende kracht met scorend vermogen op het middenveld. Gisteren weliswaar éénmaal in eigen doel (0-1), maar na rust met een fraai afstandsschot ook in de juiste goal. Hij maakte vervolgens ook nog de 1-2 en dat binnen een tijdspanne van nog geen vijf minuten. Een vrije trap vanaf eigen helft die buiten bereik van keeper Toine Diederen tegen de dwarslat stuitte, had een hattrick betekend en tevens de beslissing. Nu bleef het echter spannend. Beide teams bleven zoeken naar meer doelpunten. Uiteindelijk maakte allen Mick Mijnes er nog één. Zijn doelpunt bracht de eindstand op 2-2, omdat hij wist te profiteren van weifelend ingrijpen van De Langen in de KVC-verdediging. „Jammer van het gelijke spel?, sprak hij teleurstellend. „Het voelde wel  vreemd om als bezoeker dit complex te moeten betreden. Na zoveel jaren  RKHBS, ben je opeens tegenstander van een aantal van je ex-teamgenoten?.
Bron: LD d.d. 4-12-2017