Datum

22 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Het duel tussen KVC Oranje en RKHBS eindigde in een 2-2 gelijkspel, hetzelfde resultaat als een half jaar eerder in de heenwedstrijd. De uitslag kwam tot stand na een alleszins boeiende wedstrijd, met veel duels, de nodige irritaties, een te allen tijde rustig blijvende scheidsrechter Luc Vekens, met daarnaast diverse mooie combinaties, en met -als slagroom op de taart- doelpunten die het aanzien volledig waard waren. Kortom, de thuisblijvers kregen deze keer ongelijk.

De openingsfase was voor de bezoekers. De mannen van trainer Mike Zwartjes leken scherper in de duels. Het was dan ook niet vreemd dat RKHBS op voorsprong kwam. Bram Bemelmans werd op de rand van zestien aangespeeld, draaide zich mooi vrij en schoot met rechts in de linker benedenhoek, doelman Calvin Pötgens van de thuisclub kansloos latend: 0-1.

Het duurde tot pakweg halverwege het eerste bedrijf alvorens KVC Oranje het touw meer in handen wist te nemen. Het overwicht dat langzaam ontstond leek snel tot resultaat te leiden toen Joey Niesters door gastenverdediger Thymo Giesenbrock in het strafschopgebied tegen de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Luc Vekens uit Geleen wees gedecideerd naar de stip. De pingel van Martijn Sangen werd echter uit de rechter hoek geranseld door gastendoelman Toine Diederen. Even later was RKHBS dicht bij een 0-2 voorsprong, maar nu werd een kopbal van Wesley Weijgerse onschadelijk gemaakt door doelman Calvin Pötgens van de thuisclub. Aan de andere kant liet Mitchel Flecken een grote kans onbenut na een voorzet vanaf rechts van Martijn Sangen. Flecken schoot hoog over. Mede daardoor bleef de gelijkmaker in de eerste helft uit.

In het tweede bedrijf moest RKHBS steeds meer terug. KVC Oranje nam het heft volledig in handen en dat bleef lange tijd onveranderd. Tot een kwartier in de tweede helft wist Toine Diederen van de bezoekers zijn doel schoon te houden, onder andere met een fraaie reflex met zijn voeten op een inzet van Ravin Thiyegesu. Een inzet vlak voor zijn neus van Scott Vienerius zag de goalie door ploeggenoot Jasper Berger geblokkeerd worden. De gelijkmaker kon niet uitblijven en kwam er dan ook. Bas de Langen, voormalig RKHBS-speler, stuurde Ravin Thiyegesu op rechts de diepte in. Thiyegesu leverde met zijn rechter een perfecte voorzet af die door Joey Niesters met zijn hoofd, buiten bereik van goalie Toine Diederen, tegen het net werd gewerkt: 1-1.

Zo’n tien minuten later had Ritch Vienerius de 2-1 voor het inkoppen. Hij kopte echter vrijstaand naast. Later in de wedstrijd haalde diezelfde Vienerius, die niet echt in de wedstrijd leek te zitten, zijn gram. Na een fraai een-tweetje tussen Mitchel Flecken en Jordi Schmitz zette hij KVC Oranje op voorsprong, met zijn, toch alweer, tiende competitietreffer: 2-1. Er stonden op dat moment 88  minuten op de klokken.

Het duel leek gespeeld, vooral ook omdat RKHBS tot dan toe, vlak voor het einde van de reguliere speeltijd dus, niets meer in de melk te brokkelen had gehad. Maar in voetbal gebeuren rare dingen. Zo ook nu. Ergens uit de toppen van hun tenen wisten de bezoekers toch nog krachten vrij te maken en voor gevaar voor de veste van KVC Oranje zorg te dragen. Een eerste inzet ging nog over, maar even later was de 2-2 een feit. Een schot van Bram Bemelmans vanaf links -mooier kun je ze eigenlijk niet hebben-  ging via de binnenkant van de rechter paal tegen de touwen: 2-2. KVC Oranje-trainer Paul van Putten na afloop: ,,Hoe rot het voor ons op zo’n moment ook is, ik ben voetballiefhebber. En dan kun je voor zo’n doelpunt alleen maar applaudisseren.”

Met het gelijkspel lijkt KVC Oranje de beste zaken te doen in de strijd om een plek in de nacompetitie.