Invaller Ben Vloeberghs zorgt voor ommekeer - KVC Oranje

Invaller Ben Vloeberghs zorgt voor ommekeer

Roosteren 1 (zon)

3 - 4

KVC Oranje 1 (zon)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Datum

17 september 2023 14:30

Scheidsrechter

V. van der Cruijsen

Accommodatie

Sportpark De Heilige Kamp
Eyckholtstraat 1
6116BR
ROOSTEREN
tel. 046-4494080

Kwartier voldoende voor KVC Oranje-zege

 

Het bekerduel tussen vv Roosteren en KVC Oranje was er in feitje eentje om des keizers baard. Alleen als Sporting Heerlen, koploper in de poule, tegen FC Bemelen in de fout zou gaan, was er nog iets mogelijk. Voor KVC Oranje dan, want thuisclub vv Roosteren was na twee nederlagen al kansloos om verder te komen. En omdat men in Bleijerheide niet rekende op een misstap van Sporting Heerlen, waren ook in dat kamp de zenuwen niet echt op spanning geraakt.

Dar laatste was  te zien, gedurende een heel lange fase van de wedstrijd. Maar weinigen van de basisklanten aan bezoekerszijde haalden hun gebruikelijke niveau. Fouten waren niet op de vingers van één hand te tellen. Als dat gebeurt weet je dat je een lastige middag krijgt, ook al speel je tegen een team dat in de competitie één niveau uitkomt. En zo was het maar net. Vv Roosteren was zelfs lang de beter voetballende ploeg en wist ook meerdere keren gevaarlijk te worden. Een treffer voor de rood-witten kon niet uitblijven en kwam er vrij snel. John Vogten sneed op links de zestien binnen, richting de achterlijn. Doelman Lars van der Weide van KVC Oranje verwachtte een voorzette. Vogten besliste anders: hij pegelde bal in de korte hoek: 1-0.

Lang duurde de vreugde bij Roosteren over de voorsprong overigens niet. Aanvoerder Martijn Sangen kwam op rechts, niet ver van de achterlijn van het thuisclubdoel, als winnaar uit een persoonlijk duel tevoorschijn. Sangen wilde voorzetten, maar de bal werd langer en langer en verdween boven een tevergeefs grabbelende thuisclubgoalie Mick Snelting tegen de binnenkant van het net in de verre hoek: 1-1. Een gelijkmaker die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen.

Even later was KVC Oranje zelfs dicht bij de 1-2, maar nu werd een kopbal van Chris Frauenrath prima gepareerd door Snelting. Wie echter had gedacht dat KVC Oranje na gelijkmaker op stoom zou komen, kwam bedrogen uit. Men bleef te laat komen in duels, slordig in de passing en veel ging in een absoluut te laag tempo. De rekening voor het nog steeds matige optreden kwam kort voor de rust. Maakte men het één niveau lager spelende Roosteren al niet moeilijk, nu werd ook nog eens -zij het onfortuinlijk- de helpende hand toegestoken. De bal werd door Bob Roberts, één van de mannen die wel zijn gebruikelijke niveau aantikte, uit een hoekschop vanaf rechts in de rechter bovenhoek van het eigen doel gewerkt: 2-1. Dat was tevens de ruststand.

Ondanks een speech van trainer Gino Curfs in de rust veranderde er in de tweede helft aanvankelijk weinig tot niets. Bij KVC Oranje lukte er nagenoeg niets en men mocht zelfs de handen dichtknijpen dat Roosteren het duel niet in het slot gooide. Tot pakweg een kwartier voor tijd bleef het daardoor bij 2-1. Toen bracht Gino Curfs aanvaller Ben Vloeberghs in de ploeg en plots kwam er dreiging in de aanvallen van oranje-wit. Vloeberghs zelf soleerde op rechts richting de achterlijn en leverde een mooie voorzet af. Chris Frauenrath controleerde de bal in  de lucht met zijn rechter en tikte het speeltuig met diezelfde voet beheerst over doelman Mick Snelting tegen het net: 2-2.

Twee minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Chris Frauenrath gaf nu vanaf rechts voor, Ben Vloeberghs legde bij de tweede paal koppend af en Richt Vienerius werkte de bal via de vingertoppen van Snelting tegen het net: 2-3. Of dat nog niet genoeg was, Vloebergs zelf wilde er ook nog eentje voor zijn rekening nemen. Dat deed hij na een dieptepass van  Bob Roberts, door de bal langs de uitgekomen goalie tegen het net tikken: 2-4.

De thuisclub bleek over mentaliteit te beschikken. De ploeg ging op zoek naar een verbetering van het resultaat en werd voor die inspanningen beloond, in de vorm van een doelpunt van Renzo Haasbroek. Hij liet de bal met een schuiver van zo’n 25 meter in de linker benedenhoek verdwijnen: 3-4. Daar bleef het bij.

 

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!