Walram maatje te groot voor gehavend KVC Oranje - KVC Oranje

Walram maatje te groot voor gehavend KVC Oranje

Walram 1 (zon)

4 - 0

KVC Oranje 1 (zon)

...
...
...
...

Competitie

3e klasse A

Datum

19 november 2023 14:30

Scheidsrechter

Y.F.M. Bos

Accommodatie

Sportpark Oost
Oosterweg 28 b
6301PX
VALKENBURG LB
tel. 043-6015221

 

Het duel tussen Walram en KVC Oranje eindigde in een duidelijke 4-0 zege voor de thuisclub uit Valkenburg aan de Geul. Op die zege viel niets af te dingen. Gevolg is dat Walram, met het oog op de ranglijst omhoog kan kijken, terwijl KVC Oranje haar aandacht voorlopig noodgedwongen op de onderste regionen moet vestigen.

KVC Oranje trad in Valkenburg met een behoorlijk gehavende ploeg aan. Schorsingen, blessures en andere omstandigheden waren daar debet aan. Toch liet de ploeg van trainer Gino Curfs een dik half uur lang verdienstelijk voetbal zien. Sterker nog, men was twee keer kansrijk om op voorsprong te komen. Eerst zag Bob Roberts thuisclubdoelman Tijn Becker wat ver voor zijn doel staan. De lange KVC-verdediger liet ter hoogte van de middenlijn een lob van zijn rechter vertrekken, die net onder de lat zou zijn binnengeslagen, ware het niet dat Tijn Becker met zijn vingertoppen redding kon brengen ten koste van een corner. Die leverde vervolgens niets op voor de gasten. De tweede -grote- kans voor oranje-wit was voor Ruud Vanhauten. Hij verscheen na een mooie aanval oog in oog met doelman Tijn Becker. Vanhauten wilde de bal beheerst in de rechter benedenhoek plaatsen, maar raakte het ronde ding volkomen verkeerd. Het speeltuig leek naast te gaan, maar Chris Frauenrath liet alsnog het net trillen. Jammer voor de bezoekers, Frauenrath stond buitenspel en dat was de prima fluitende Yannick Bos en diens assistent Ron Laven niet ontgaan.

Gaandeweg de eerste helft werd Walram meer en meer de gemakkelijker voetballende ploeg. De ploeg van trainer Umit Akel -hij is Jordy Reneerkens opgevolgd-  beschikt over heel wat voetballend vermogen. Tot grote kansen leidde dat in eerste instantie niet. Die gebeurde pas na ruim een half uur. De eerste echte dot van een kans was voor Ingmar Leeftink, maar hij kopte na goed voorbereidend werk van Enzo Voorjans -geheel vrijstaand- recht in handen van KVC-goalie Lars van der Weide.

Even later moest die keeper alsnog vissen. Een vrije trap van aanvoerder Ralph Cornips op links, weifelend optreden achterin bij KVC Oranje en attent reageren van Ingmar Leeftink maakten dat de 1-0 op het scorebord tevoorschijn kon worden getoverd. Dat was tevens de ruststand.

Zoals gezegd miste KVC Oranje om uiteenlopende redenen een aantal acteurs. Niettemin nam de ploeg zich halverwege voor de bakens te verzetten. De ploeg van Gino Curfs ging op zoek naar de gelijkmaker. Echte kansen daarop bleven evenwel uit en naarmate de tijd verstreek namen de mogelijkheden aan de andere kant toe, in kwantitatief én kwalitatief opzicht. De eerste grote mogelijkheden waren voor Haroun Benaziba. Hij verscheen twee keer oog in oog met gastenkeeper Lars van der Weide.  De eerste poging ging over het doel, bij de tweede inzet bracht de goalie redding.

Het mocht niet baten voor KVC Oranje.  Een klein kwartier voor het einde kwam de beslissende 2-0 op het scorebord. Enzo Voorjans was de afmaker. KVC Oranje was een geslagen ploeg en moest toezien hoe de thuisclub in de slotminuten door doelpunten van Ralph Cornips -de tweede betrof een strafschop- uitliep naar 4-0.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)

 

   

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!