Chris Frauenrath puntert KVC Oranje naar 1-0 zege - KVC Oranje

Chris Frauenrath puntert KVC Oranje naar 1-0 zege

FC Hoensbroek 1 (zon)

0 - 1

KVC Oranje 1 (zon)

Competitie

3e klasse A

Datum

15 oktober 2023 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Overbroek
Frederikstraat 50
6433GL
HOENSBROEK
tel. 045-5216785

 

Het duel tussen FC Hoensbroek en KVC Oranje eindigde in een 1-0 overwinning voor de bezoekers uit Bleijerheide. Het enige doelpunt viel in blessuretijd en kwam op naam van clubtopscorer Chris Frauenrath. De spits van oranje-wit mocht zich dus tot matchwinnaar laten kronen.

Vóór aanvang van de wedstrijd was Frauenrath redelijk zeker van zijn zaak. ,,Schrijf maar op: Chris Frauenrath kopt KVC Oranje naar een 1-0 zege op FC Hoensbroek”, zo liet hij optekenen. Het zou uiteindelijk geen kopbal maar een puntertje worden, waarmee hij KVC Oranje een driepunter bezorgde. Ietwat gelukkig, niet onverdiend.

In het eerste kwartier zag het geenszins uit naar een zege voor KVC Oranje. Integendeel, de ene na de andere aanval van FC Hoensbroek rolde richting de veste van Lars van der Weide, doelman van de bezoekers. Vooral Sander van Beurden en Seth van den Bergh vormden een voortdurende bedreiging voor de gastendefensie. Een gebrek aan precisie en vuurkracht alsook afdoende optreden van de KVC-goalie stonden de 1-0 voor FC Hoensbroek in die openingsfase in de weg.

Na ruim een kwartier begon de wedstijd te kantelen, althans in die zin dat KVC Oranje meer grip kreeg op de aanvalsgolven van de thuisclub en ook zelf gevaarlijk kon worden. De eerste kwam er toen Chris Frauenrath ploeggenoot Ben Vloeberghs op links de diepte in stuurde en Vloeberghs vervolgens met buitenkantje rechts een schitterende voorzet afleverde, eentje die hij leek te hebben afgekeken van Luka Modric van Real Madrid. Chris Frauenrath leek de 0-1 aan te kunnen tekenen, maar zijn kopbal ging voorbij de rechter paal van het doel van verslagen toekijkende thuisclubgoalie Bo Blankenhagen.

Diezelfde Bo Blankenhagen moest niet veel later handelend optreden, toen Ben Vloeberghs op aangeven van Job Moling alleen op hem af kwam stormen. De keeper bracht Vloeberghs met zijn ingreep tot wanhoop en liet zijn eigen aanhang opgelucht adem halen. Ook Chris Frauenrath kwam nog een keer oog in oog met Blankenhagen, in dat geval eveneens na prima voorbereidend werk van Job Moling. Ook die kans ging voor KVC Oranje verloren.

In de slotfase van de eerste helft werd FC Hoensbroek weer sterker. De ploeg van trainer Roger Andre leek zich te hebben ingesteld op de gedaantewisseling die KVC Oranje in het eerste bedrijf had ondergaan. Tot echt grote kansen kwam men echter niet, en omdat dat ook gold voor KVC Oranje, konden beide teams met een dubbelblanke stand gaan rusten.

Na de hervatting kwam de thuisclub als beste uit de startblokken. Nog voordat tien minuten verstreken waren kreeg Sander van Beurden een dot van een kans, door hem zelf gecreëerd. Hij worstelde zich langs tegenstander Bob Roberts en kon alleen op Lars van der Weide af. De gastendoelman bleef rustig, maakte zich breed en kwam op die manier tot een voor zijn ploeg cruciale redding. Niet veel later kopte Sander van Beurden in kansrijke positie over de veste van Lars van der Weide.

In feite zijn daarmee ook de echte kansen beschreven. In de tweede helft namelijk was het duel beduidend minder spectaculair dan in het eerste bedrijf. Het leek er dan ook op dat beide teams het op een gelijkspel zouden houden. Dat zou ook verdiend zijn geweest.

In blessuretijd echter ging de volle buit alsnog naar KVC Oranje. Lars van der Weide trapte uit en een doorkopbal van Ben Vloeberghs -naar verluidt met wat medewerking van een blauw-witte thuisclubspeler- bracht Chris Frauenrath oog in oog met de onnodig uit zijn doel gekomen Bo Blankerhagen. De KVC-spits was eerder bij de bal dan Bo Blankenhagen. Wat volgde was dus een puntertje van Frauenrath, dat de bal -in de ogen van oranje-wit tergend langzaam- tegen het net deed rollen: 0-1.

Trainer Roger Andre van FC Hoensbroek na afloop: ,,Een gestolen overwinning van KVC Oranje, zeker in deze constellatie.” Maar ook liet hij optekenen: ,,Je wint nooit onverdiend.” Onverdiend mag de overwinning van KVC Oranje inderdaad niet worden genoemd, wel ietwat gelukkig. Dat kon de ploeg van trainer Gino Curfs -deze keer wegens afwezigheid vertegenwoordigd door Jens Reichelt en Jens Bovens- niet deren. En Gino Curfs zelf ook al niet, zoals niet veel later tijdens face-time-contact tussen trainer en spelersgroep bleek.

Tekst: Werner Nijssen (KVC Oranje)

Foto’s: archief KVC Oranje

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!